August 27, 2009

Lõuna lein



Jour quatre.
Vile. Veel kõvem vile. Udusireen- bon giorno, bon giorno. Kolime pehmete kivide rüppe ning laseme vihmapilvedel oma pea kohale ujuda. Sajab, ei saja, sajab? Äikesetorm mägede taustal, no mida veel tahta? Ikka päikese tagasitulekut ning paleontoloogilisi uurimusi rannal pärast 70 sendist lattet, päris päris pizzeriat ja perfektse hüljatud palee tuvastamist natuke kohe pärast eesti lippu kesk lippude paablit. Ööpimeduse saabudes lennutame kilekotte, jälgime suitsulaevu ning keskväljakul mängivad vananevad italianod nahkvestides Sweet home alabamat ning Queeni. Maailm keerleb ringi.
Jour cinq.
On aeg hüljata Ossi pind, sest ega me ju ometi Itaaliasse ei tulnud. Viimase venitusena veel päikesetõusune külastus metsmarjade okkalistesse väätidesse ning luuderohtu mattunud unistuste tondilossi ning buss Ventimigliasse ootab meid kannatlikult. Poti ässale järngeb ruutu kuningas saadetud ruutude poolt kuni kolm sekundit eemal järsu kallaku peal üks entusiastlik auto peatuda otsustab ning nad Nitsa poole ära viib. Tunnelis ikka ei hääletaks ju? Skooriks kaunis anonüümne auto, kes piirile veidi lähendab ning järgmise, umbkeelse helesiniste prillidega stiilikunni juurde jätavad, kel üldjuhul väga aimu pole, kuhu ta sõitma peab(Nice, you know, where?). piiriületuse katarsisekomplekt- Vive la vie, ‘never in the wrong time or wrong place’, prantsusekeelne raadio, prantsusekeelsed kirjad. Ta on siin, ta on lõpuks siin! Menton on see linn, mida ainult C ja L põhjalikumalt väisanud on. Esimene bagett, esimesed vestlused, eesti lipu all kõrvetavas kuumuses me seisame ja ootame kuni kõrvalt jälgiv muigav vanamees teatab, et route nationale on un petit peu teises kohas. Olgu siis nii, sättigem end järgmise kummalise vanamehe tee peale, et kuulda tema vanaisast, kes veel kolm kuud enne järgnevalt nimetatu surma vene tsaari isiklik priviligeeritud sohver oli, püstolitega kindlasahtlis ja puha. Monacot näeme kõrgelt ülevalt üllatusega, et kas see peabki nii kole välja nägema ning astume paar sammu enne piiri välja. Lasnud mööduda hordidel kabriolettidel Monaco ning Monte Carlo edevate numbrimärkidega, paneb C tööle oma pannimagneti ning nagu võluväel peatub rajaveerel kolisev autoloks(päris tunnengi automarke). Nice, jah? Täpselt nii. Põhimõtteliselt on pühapäevadega selline kurb lugu, et päris poest päris vee ostmine on geniaalselt ära raskendatud, sest nimetatud päev paistab mõeldud olevat vaid kallitele restoranidele ja turistedele. Sellegipoolest leidub pärast suplust purskkaevus ning kuumarabandust koht, kus peesitavad teised ning sealsamas ka päästev alimentation. McDonaldsi wc on eestlaste meeliskoht, igal pool. Elumelus jalutab kolmik KLC ja inimesed hurmavad oma olekus, purskkaevus mängib klaver ning Ventspilsi mees saab seljakratsingut. Uni tuleb pärast pooleteisetunnist valvevahetust plaaži kividel, et saada järgmisel päeval…
Jour six.
..katkestatud öö kõige intrigeerivamast vahetusest ruutu kuningaga, mis algas kolmveerandtunnise geipornoga paarkümmend meetrit eemal veepiiril(oli riiete seljast rebimist, alasti kehi merevees, imemist iga külje pealt ning üksteise peale pommihüppamist valusatel kividel..väga detailselt ei meenutaks), jätkus veeründega nii ülevalt tänavalt, kõrvalplaažilt kui kahuriga paadilt ning kulmineerus Hitchcocki tuvide panusega K magamiskotile. Boonusena sai teada, mis juhtuks, kui keegi oleks meid röövida üritanud- K:”Kurat, ärge talluge mu varvaste peal.”
Nice is nice, meduusad möllavad, surnuaiad lummavad, turistid hullavad.
Palavus nõuab juba pause katuse varjus. Promenaadil võib näha pikkades pükstes inimesi, jalgrattaga Dustin Hoffmani ning tervisejooksjad. Kraadiklaas näitab 35. Õige aeg ronida mäkke. Väike lõunauinak, väike jooga ja Küpriis erutab mööduvaid juhuslikke eesti tädisid. Tänaval näeb Jacksonit, Beggin’ breikareid ning kogu rannikut ühendavat elementi- sinist lendavat vilkuvat jullat. Alleel laulab Magic Platters ‘Only you’d ning saabub mingi arusaamatu kurbhetk. Tähtede all, all, all, where you gonna sleep tonight? SDFid magavad võltsliival, mööduvad vene litsid sülitavad vaesuse peale. G saab öösel uneboonust, ülejäänud kannatavad alaune all.

No comments: